31 Ağustos 2009 Pazartesi

KUMRU’DAN TEŞEKKÜR\BEKİR AKKAYA

Son zamanlarda Kumrulu olmaktan ve Kumru’ da yaşamaktan son derece keyif almaya başladım. “Bir müsibet bin nasihatten iyidir” derler. Zaman zaman bazı uyarılarımızla dalga geçenler, veya bizimle alay edenler, yaşadıkları olumsuz olaylar karşısında neredeyse bizleri evliya ilan edecekler. Hani meşhur bir söz var “Zararlarından emin oldukları için dostlarını uzak tuttular, kendilerine bağlamak için ve yakın olmak için düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakın oldukları düşmanları dost olamadı, uzaklaşan dostları düşman oldu, herkes düşmen safında birleşince........” Bu cümleler vicdanül Kumru, Cüzdanül Kumru ve Zoraki Kumrulu olarak düşünülürse denilmek istenilen çok daha iyi anlaşılır inancındayım......Beni sıkıntıya sokan bari Kumrulu olsa......



Zaman zaman insanın kendini sigaya çekmesi gerekir.bireysel olarak herbirimiz bu sık sık yaparız. Ancak insan ilişkileri açısından bu son derece zor. Toplumda yeriniz nedir? Ne kadar insanlara güven veriyorsunuz? Ne kadar dostumuz veya sevenimiz var? Bulunduğunuz mevkii ve makamları elimizden aldıklarında vurguladımız gibi, servetinizin, mezkinizin ve makamınızın dışında insan olarak ne konumdasınız? Her birimiz öyle veya böyle üç beş kişi ile cenazelerimizin kalktığını, düğün veya davetlerimiz yapıldığına şahit olmuşuzdur. İşte bende oğlum Mehmet Akif’ in sünnet davetini yapmam sebebiyle böyle bir sınavdan geçtim. Son derece kutlu oldum. Bu vesileyle oğlumu sünnet eden ve bizleri hiç yalnız bırakmayan Dr. Cemalettin Yatkı beyefendi olmak üzere, davetime gelen ve uzaktan-yakından tebrik eden tüm dostlarıma teşekkür ediyor, böyle mutlu günlerin herkese nasip olmasını diliyorum.



Hakikaten Kumru’ da yaşamak son zamanlarda insana çok mutluluk ve keyif veriyor. Kumru Kaymakam Sayın Mehmet Sarıcan ve Belediye Başkanımız Sayın Adil Karaoğlanoğlu’ nun gece gündüz demeden Kumru için fedakarca çalışmaları takdire şayan..... 25 Haziran Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen sünnet şöleni kelimenin tam manasıyla mükemmeldi. 7 saat gibi bir sürede 650 çocuğun sünneti tamamlandı. Bu arada 1000 kişiye yemek verilirken sanatçı Aydın Alaybeyoğlu’ da konser verdi.İstanbul Ensar hastanesinde çalışan Kumru’ nun değerli insanı Harun Topalcı ve Ekibi Kumru sağlık personelinden büyük destek sağladı. Kendilerine Kumru adına teşekkür ediyoruz.



Sayın Belediye Başkanımız Adil Karaoğlanoğlu’ nun temizlik konusundaki hassasiyeti tüm Kurumların yüzünü güldürüyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızdan çocuksa bir arzumuz vardır. Ne olur çocuk parkına ve oyuncaklara bir el uzatın.



Dedik ya Kumru’ da yaşamak güzel. Sokaklar mis gibi. İnsanlar da öyle. İşte bu güzel Kumruya bir yenisi daha eklendi. Masallar sıra sıra. Her taraf meyve ve çiçeklerle kaplı. Derenin şırıltısı ve bir yudum çay. İyi de bir dost. Bu kadar güzelliğe birde havuz olsa. Ya içinde canlı balıkları seyretmek. Siz böyle bir yerde otururken balık yemek çok keyifli olur herhalde. Hayır cennet bahçesini anlatmıyoruz. Kumru’ nun değerli insanı Remzi Kınalı Kumru’ nun kal ortasında böyle bir yer açtı. Kendisini kutluyoruz.



Son zamanlarda geçerken Kumru’ da güzel şeyler oluyor. Tabi ki bunu bir çokları tesadüfe bağlıyabilir. Ama ben şahsen öyle düşünmüyorum. Değerli iş adamımız İsmet Erçal İstanbul da tanıştığı yaşlı bir rum kadınından dinlediği bir efsane sonucu hayatım değişti diyor. Tabii ki DİLEK TAŞI EFSANESİ’ Nİ. Bana 15 yıl önce anlatmıştı. Ben her başım daralsa gider Düzoba Yaylasındaki taşa otururdum. Geçenlerde yaptığım sünnet daveti için de aynı şeyi yaptım. Ne ikram edecek yiyecek bitti. Nede davetli. Ne olsa da bizim yollarımıza ilgi duymayan yetkililer bu taşa bir otursa da yollar emin olun kendiliğinden yapılır. Vallahi bir olunu bu taşa iş görmeyenleri, işten kaçanları, işi rast gitmeyenleri oturtmak gerekir. Çocuğu olmayanlar, çocuk isteyenler zaten oturuyorlar. Can sıkıntısını, geçim derdini, karı koca kavgasını, her derde devadır...... güç taşı...... Dilek taşı......



Bir Kumru’ lu olarak Erçalları kutluyorum. Kumrululuk buna denir işte. Kumruya, hizmet etmekten geçer. Yaptıkları her işte örnek çalışmalar içerisinde olan Erçalları kutluyorum. Kim ne derse desin, kim hangi açıdan bakarsa baksın Eriçek Yaylasın hizmete açanları, en ufak katkısı olanları başta Sayın İsmet Erçal olmak üzere Sayın Kaymakamımız Mehmet Sarıcanı, Sayın Belediye Başkanımız Adil Karaoğlaoğlunu Bölük Komutanımız Sayın Hüseyin Topuz’ u Kumru’ lular olarak yürekten kutluruz.



Bu yıl birincisi yapılan Ericek Yaylası Çilek festivali kalabalık bir halk topluluğu ve misafirlerin katılımı ile muhteşemi. Sanatçı Orhan Hakalmaz ve Pınar Dilşeker’ in konseri halktan büyük ilgi gördü. Bilhassa Harun Topalcının çapalarıyla İstanbul dan gelen Mehter takımı gösterisi gerek Kumruda gerekse Ericek Yaylasında büyük takdir topladı. Güç taşına oturan 70’ lik ihtiyarların güreşleri büyük alkış aldı.



Kumruda yaşamak güzel.

http://www.kumru.4t.com/new_page_9.htm

Hiç yorum yok: