31 Ağustos 2009 Pazartesi

Validen Erçalar'a gezi

ORDU Valisi Ali Kaban, Kumru'da Erçallar tarafından yapılan okul, camii ve kültür merkezini de gezdi.
Kaban, Ordu İl Genel Meclis Üyesi İsmet Erçal tarafından projesi çizilen ve projeler yarışıyor yarışmasında birincilik alan Karayatı'nı da gezdi.
Kaban, Erçallar Kumru Çok programlı lisede inceleme yaparak, "Kazanılanların geriye dönüş olarak okul yapılması çok güzel bir davranış. ne yazık ki Ordu'da böyle çalışmalar göremedik."dedi.
İl Genel Meclis Üyesi İsmet Erçal'da İstanbul, Samsun, Zonguldak'ta şirkelerinin olduğunu ancak vergilerini ise Ordu'ya ödediklerini söyleyerek, "8 ay gibi bir sürede okulu yaptırarak teslim ettik."dedi.


Kaban, Erçallar tarafından 99 günde yapılan uygur mimarisi ile süslenen Camiiyi de gezdi. Duvarda yazan İsmet Erçal'a ait olan şiiri de okuyan Kaban, burada resim çektirdi.


Kaban, Kültür Sarayı ve Karayatını'da gezerek Erçal'dan bilgi aldı. Karayatı ile ilgili bilgi veren Erçal, "Mucitler yarışıyor yarışmasına bu projem ile katıldım ve bu yarışmadan Karadeniz birincisi olarak çıktım. Karavan kapalı haliyle 6 metrekare, açıldığı zaman 18 metrekare oluyor. Hidrolik sistemde yaptığımız zaman 40 metrekarelik karavanı 140 metrekare yapabiliyoruz.

Bunlar deprem bölgelerinde, yayla turizminde ve tatil bölgelerinde çok rahat kullanılabilir. Bu karavanı 2 aylık tasarımdan sonra 20 günde yaptırdım. Bunu ileride daha da büyüterek 300 metrekareye kadar genişleteceğim. Şuanda karayatında tuvalet, banyo, oturma odası, tv, uydu, mutfak bölümleri bulunuyor."dedi.

Hiç yorum yok: